Popcorn

Boeken Kijken
in de bios

zaterdag 14 maart

Praktische informatie

• Zaterdag 14 maart,
Wenneker Cinema
• Ticket per film € 5,- (binnenkort beschikbaar)

Kinderboekenfilmfestival Wenneker Cinema

Op zaterdag 21 maart 2020 wordt in Wenneker Cinema aan de Vijgensteeg te Schiedam een kinderboekenfilmfestival gehouden. Op deze dag worden 6 films vertoond, die op basis van kinderboeken zijn verfilmd. Denk aan films als de GVR, Paddington, Fantastic Beasts en Kuifje.

paddington

11.00 - 12.35 uur  |  zaal 1

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.

iep!

11.30 - 12.50 uur  |  zaal 2

IEP! gaat over Viegeltje, die op een meisje lijkt maar vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis.

kuifje

13.00 - 14.50 uur  |  zaal 2

Kuifjeis de Nederlandstalige naam voor de fictieve hoofdpersoon in de stripserie De avonturen van Kuifje.
Popcorn

de gvr

13.30 - 15.30 uur  |  zaal 2

De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie kennis met de magische reuzenwereld.

fantastic beasts

15.30 - 17.45 uur  |  zaal 2

Gellert Grindelwald is ontsnapt en is medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op zijn oude vriend Albus Dumbledore.

regels van floor

16.00 uur  |  zaal 2

De regels van Floor gaat over de eigenwijze Flooren haar gedachtes. Want in Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regelsen dat leidt tot bijzondere inzichten.
Logo Wenneker cinema

Kinderboekenfilmfestival Wennekerpand

Op zondag 8 maart 2020 wordt in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg te Schiedam en kinderboekenfilmfestival gehouden.

Op deze dag worden 6 verschillende films van verfilmde kinderboeken op het scherm getoond. Binnenkort wordt het filmprogramma gepresenteerd.


Open om
te ontdekken

Laat je verrassen door een inspirerend programma